Testimoniale

Săndulache Renata


Programul LMA asigură, din punctul meu de vedere, un nivel foarte bun de limbă engleză și nivel mediu de limbă franceză și economie. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este faptul că mediul de învățare este unul plăcut, în care nu domină stresul și competiția, ci dorința comună de dezvoltare, fiind prietenos dar totodată, profesional. (Săndulache Renata, LMA an 2)

Săpun Angela


Din punctul meu de vedere, LMA este un program atractiv și promițător pentru toți tinerii și absolvenții de liceu pasionați de limbi străine și doritori de a le combina cu ceva nou: economia. Aici îți perfecționezi limbile cunoscute și înveți altele noi, înveți lucruri de actualitate și folositoare din domeniul economic și multe alte subiecte care te ajută în cariera academică. (Săpun Angela, LMA an 2)

Dicianu Mădălina


Sunt extrem de plăcut impresionată de materiile din planul de învățământ, cred că acestea au fost foarte bine alese și îmbinate astfel încât să avem contact cu o mulțime de noțiuni utile. Colectivul profesoral este dedicat, înțelegător și adaptat mentalității generației noastre. Dacă m-aș întoarce în timp, aș repeta fără îndoială alegerea făcută, aceea de a venit la LMA. Pe lângă satisfacția studiului unor materii utile și interesante, există și alte avantaje majore precum timpul liber în raport echilibrat cu activitatea educațională, dar și opțiunea de înscriere la cursurile de pregătire psihopedagogică sau la cursurile facultative pentru limbi străinem. (Dicianu Mădălina, LMA an 2)

Lara Dan


Doresc să vă mulțumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-ați oferit şi pentru sfaturile pe care mi le-ați dat! Sper ca programul de LMA al ASE să aibă şi mai mult succes pe viitor şi să ajungă să fie recunoscut pentru valorile pe care le poate aduce viitorilor studenți! Vă doresc toate cele bune în continuare! Cu stimă, Lara. (Lara Dan, absolventă LMA ASE, în prezent studentă la Universitatea din Tel Aviv, Psihologie)

Bianca Joca


Dragi viitor studenti, Eu am aplicat la LMA datorita pasiunii mele pentru engleză și franceză, dar și pentru ideea de a studia bazele economiei, prin intermediul acestor limbi. Acest program mi-a oferit ocazia să studiez în altă țară. Așa că, în anul 2 de facultate mi-am facut bagajele și m-am indreptat către Angers, Franța. Un an în care am trăit experiențe de neuitat, în care am crescut și am învățat cum să fiu independentă, mi-am facut prieteni din muulte țări și, mai presus de toate, mi-am șlefuit competențele de lb. franceză. A fost nemaipomenit! În vara dintre anul 2 si 3 mi-am facut curaj si am pornit în călătoria mea spre India, unde am făcut voluntariat cu AIESEC timp de 6 săptămâni, într-un orfelinat. Acolo am trăit o multitudine de experiențe care au contribuit la dezvoltarea mea personală. Este, într-adevăr, o oportunitate minunată pentru studenții care vor să trăiască out of the box. Pe parcursul anilor de studiu, am fost voluntară într-un ONG și am ajuns să lucrez în organizarea de mobilități Erasmus+, și datorită competențelor filologice îmbunatatite la LMA ASE, am ajuns chiar să scriu proiecte de acest tip. Programul flexibil la facultate mi-a facilitat participarea în diferite mobilități Erasmus+ în străinătate. Vă încurajez să alegeți programul LMA ASE dacă doriți să vă îmbunătățiți competențele filologice și economice și să profitați la maxim de oportunitățile care vin odată cu acesta. Cu drag, Bianca Joca, absolventă LMA ASE

Ioana Mîndru


Facultatea de Relatii Economice Internaționale, LMA, m-a învățat ce înseamnă să construiești în timp o relație de calitate atât cu colegii, cât și cu profesorii. Mi-am dat seama, astfel, de importanța care există atunci când cauți un sprijin, o mână de ajutor de la oameni pricepuți și cu mare încredere în elevii pe care îi coordonează. Am participat la programul european Erasmus, loc în care mi-am dat seama cât de importante sunt limbile străine în comunicarea cu ceilalți atât în context profesional, cât și personal. Am studiat astfel engleză, franceză, spaniolă și la un nivel de începător, portugheza. Numai un student de LMA își poate da seama de mecanismul utilizat de orice limbă pentru a fi capabil să emită cele mai bune traduceri contextuale. Facultatea aceasta mi-a deschis pașii spre joburi cu multe oferte în domeniul lingvisticii, dar nu numai, și economice oferindu-mi și multe informații cu privire la mecanismele economiei. În continuare, pot spune că lucrez în domeniul pe care l-am absolvit și sunt mulțumită de faptul că am multe uși deschise pentru ce va urma la admiterea la cursurile de masterat. (Ioana Mîndru – ASE, REI/ LMA 2015-2018)

Iuliana Teodoroiu & Gabriela Amza


Când eram studente la Programul LMA de la Facultatea REI am avut ocazia să participăm la diverse activități extrașcolare, de exemplu la Forumul #TranslatingEurope de la Bruxelles, din octombrie 2015. Participarea la conferința de la Bruxelles a fost o experiență interesantă, dar și instructivă. Am avut ocazia de a avea contact cu un mediu internațional - la conferință au participat traducători și profesori din mai multe țări ale Uniunii Europene, precum Anglia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia sau Portugalia şi astfel am avut șansa întâlnirii unor persoane cu naționalități și culturi diferite, dar cu o pasiune comună - pasiunea pentru limbile străine. (Iuliana Teodoroiu & Gabriela Amza, absolvente din promotia 2017)

absolvenți ASE LMA


Dintre toate Facultățile ASE-ului, faptul că LMA beneficiază de un blend între economie și studiul limbilor străine arată cât de mult se diferențiează de restul programelor. Și prin asta, cât de diferiți sunt oamenii care studiază aici. Dinamici și cool. Iar faptul că au în exclusivitate o întreagă ramură a Relațiilor Economice Internaționale doar pentru ei arată cât de atractivă e o facultate unde studenții comunică bine atât între ei, cât și cu profesorii. Toate acestea rezultând într-o experiență studențească relaxantă și plină de informații utile mai ales pe o piață unde angajatorii caută oameni formați în ale economiei și cu abilități de comunicare în diferite limbi. Este un altfel tip de experiență, de care cu siguranță merită să profiți! Vei afla tainele economiei de la profesori foarte bine pregătiți care te vor ajuta să te familiarizezi cu limbile moderne! Keep life simple. Join us today! (absolvenți ASE LMA, promoția 2018 ☺)

absolvenți ASE LMA


...probabil ți se pare greu să înveți limbi moderne și în același timp să înțelegi și conceptele economice. Noi te asigurăm că vei reuși și că vei fi mulțumit de rezultatele tale! Profesorii specializării Limbi moderne aplicate în economie te vor susține în călătoria ta către un viitor mai bun datorită pregătirii de înaltă calitate și a entuzismului de care dau dovadă la fiecare curs. (absolvenți ASE LMA, promoția 2018 ☺)

absolvenți ASE LMA


“Stay focused!” they said. You will not regret it, students from Applied Modern Languages in ASE shall confirm it! Noi am făcut o alegere înțeleaptă! Am aplicat la această specializare, am studiat din greu, ne-am bucurat de fiecare moment, ne-am îmbogățit vocabularul și avem multe uși deschise către un viitor mai bun! (absolvenți ASE LMA, promoția 2018 ☺)

Alina Tigănilă


În prezent sunt studentă la University of Lancaster, Anglia, la programul de master „Project Management”. Programul LMA de la Facultatea REI m-a ajutat foarte mult pentru că a fost gândit ca program cu abordare interdisciplinară. Foarte multe lucruri din domeniul economic îmi sunt familiare datorită cursurilor ce prezentau fundamentele unei discipline. De asemenea, foarte multe competențe acumulate din diverse proiecte îmi sunt utile la masterat, inclusiv abilitățile de cercetare pe care le-am deprins în timpul cât am scris și cercetat pentru teza de licență. (Alina Tigănilă, absolventă ASE LMA, promoția 2017)

Bianca Veghiu


Programul a fost extrem de util atât din punct de vedere economic cât și lingvistic. Eu una am căutat ceva care să îmbine economia și limbile străine și a fost ce mi-am dorit. Mă bucur că am primit un overview mult mai general, care a cuprins și Marketing, Management, Statistică și Finanțe.  (Bianca Veghiu, absolventă ASE-REI, LMA)

Lavinia Mihaela Stan


Dacă ar trebui sa aleg din nou o facultate, cu experiența pe care am dobândit-o pănă acum, aș face aceeași alegere ! Materii super ok (în engleză și franceză) care chiar te ajută să-ți găsești un job bun pe mai departe. (Lavinia Mihaela Stan, absolventă ASE-REI, LMA)

Andrei Vlad


Ca să înțelegi super simplu și pe șleau, e genul de facultate care îmbină elemente de economie și limbi străine în așa fel încât la sfârșitul celor 3 ani, tu practic ai trecut prin o bună parte de domenii de studiu în economie cât te-ai făcut și cu un vocabular economic în engleză și franceză. O să fie 3 ani frumoși și nu foarte dificili, și profită de faptul că ești la un departament cu un al doilea focus point pe comunicare, și comunică cââât de mult poți cu profesorii și colegii tăi, garantez că sunt numai oameni mișto și foarte bine echilibrați. De aici poți foarte ușor să îți dai seama cam ce vrei să faci la master! easy life, easy money. (Andrei Vlad, absolvent ASE-REI, LMA)

Alexandrine-Rada


Aflându-se printre cele mai căutate specializări ale momentului, programul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Academiei de Studii Economice din București este acreditat de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și reprezintă o specializare bazată pe ideea de interdisciplinaritate, de plurilingvism și interculturalitate. Pregătirea de specialitate este axată pe urmatoarele directii:  -două limbi străine în regim principal (engleză-franceză)  -economie și afaceri internaționale  Cu programul de LMA studiezi două dintre cele mai vorbite limbi din Europa, în regim principal, de la nivel de debutant. Cursurile de limbă, cultură și civilizație contemporană, precum și cele de limbaj specializat (management, marketing, finanțe, media și publicitate) și disciplinele din domeniul economiei internaționale îți vor asigura un bagaj consistent și te vor pregăti pentru inserția pe piața muncii prin efectuarea de stagii profesionale în întreprinderi și instituții publice. Bursele de studiu și stagiile practice în străinatate îți vor oferi pregătirea necesară pentru a te adapta cerințelor de formare profesională și interculturală din spațiul european. Licența în Limbi Moderne Aplicate poate fi continuată printr-o largă paletă de studii de master: Diplomație, Comunicare în Afaceri Traducere-Interpretariat, Lingvistică Aplicată sau Studii Culturale, etc. Parcurgerea modulului psiho-pedagogic pe parcursul a celor trei ani de studii constituie un plus și îți oferă posibilitatea de-a lucra în domeniul învățământului.  Timpul petrecut în facultate m-a facut să înțeleg că specializarea LMA este una viabilă și de perspectivă. În plus, dacă ai nevoie de bani, fie ca să-ți acoperi cheltuielile cu studiile într-un alt oraș sau dacă trebuie să muncești ca să-ți plătești facultatea, orarul de la LMA este unul flexibil. Specializarea LMA oferă un spectru mai larg de opțiuni de angajare după terminarea facultății. Ai oportunitatea de a-ți construi un traseu profesional european, deoarece cursurile propuse respectă structura celor din universitățile europene de prestigiu, acolo unde studierea limbilor moderne aplicate are tradiție. Vei învăța să te exprimi și să conversezi fluent în limbile studiate, să traduci în și din aceste limbi, să cauți și să accesezi informațiile necesare în limbi străine, să redactezi corect materiale în limbile respective, inclusiv materiale de specialitate (corespondență de diverse tipuri), și nu în ultimul rând, vei învăța să utilizezi cunoștintele teoretice în aplicații practice precum traducerea în și din limbile moderne. Aplicabilitatea practică imediată a programului este perfect adaptată cerințelor pieței de muncă din România și din Uniunea Europeană, iar experiența cadrelor didactice în predarea limbajelor specializate și participarea la conferințe, seminarii, sesiunile de comunicări științifice te va ajuta să fii la curent cu noutățile din domeniu.  Așadar, fă și tu ca mine și mizează pe o formare modernă, dinamică și pragmatică, alegând LMA ASE! (VICHET Yvonne-Alexandrine-Rada, absolventă ASE-REI, LMA, promoția 2018)